Tervetuloa Kilpilahteen

Kilpilahti.fi on Porvoon Kilpilahdessa toimivien yritysten yhteinen sivusto, jolla kerrotaan alueen yhteisistä ja ajankohtaisista asioista.

Skangas Oy

Skangas toimittaa nesteytettyä maakaasua (LNG) pohjoismaissa

Gasumin tytäryhtiö Skangas on johtava toimija pohjoismaisilla LNG-markkinoilla. Yhtiö tarjoaa asiakkaille LNG:tä meriliikenteen, teollisuuden ja raskaan liikenteen tarpeisiin. LNG on logistinen ratkaisu, jota voidaan toimittaa maakaasuverkoston ulkopuolella oleviin käyttökohteisiin ja näin myös näissä kohteissa hyödyntää maakaasun erinomaisia ominaisuuksia.

Porvoon Kilpilahden teollisuusalueella sijaitsee LNG:n tuotantolaitos, joka valmistui kesäkuussa 2010. LNG -tuotantolaitos koostuu prosessilaitoksesta, jonka tuotantokapasiteetti on 20 000 tonnia vuodessa ja sen yhteydessä on kolme 700 kuution LNG:n – tuotesäiliötä.

Tuotantolaitoksen yhteydessä on kaksi LNG-rekkojen lastauspaikkaa, joiden kautta Skangas toimittaa nesteytetyn maakaasun asiakkaille. Vaihtoehtoisesti asiakkaille on myös mahdollisuus tulla noutamaan nesteytettyä maakaasua omalla kalustollaan. Skangasin 30 000 m3 Porin LNG-terminaali valmistuu käyttöön syyskuussa 2016.

Porvoon tuotantolaitos on täysin automatisoitu ja kaukokäyttöinen. Laitoksen turvallisuus on varmistettu turva-automaatiolla että palo- ja kaasuvalvonnalla. Tuotantolaitosta valvotaan Gasumin Kouvolan keskusvalvomosta 24h/7. Normaalitoiminnassa ollessaan tuotantolaitos ei tuota ympäristöpäästöjä.

http://www.skangas.com

Skangas Oy
Revontulenpuisto 2 C
02100 Espoo

Puh. (vaihde) 020 4471

Kilpilahti ajo-ohjeet »

Kartta alueesta »