25 elokuu

Borealiksen olefiiniyksikön pysäytys aiheuttaa hajuhaittaa

Borealiksen olefiiniyksikön pysäytykseen liittyvien töiden epäillään aiheuttaneen hajuhaittaa perjantain 25.8.2017 aikana.

Hajun lähde on peräisin laitteiden puhdistuksen yhteydessä käytettävästä höyrystä, jossa on pieniä määriä hiilivetyjä. Hiilivedyt haisevat jo hyvin pieninäkin pitoisuuksina.

”On mahdollista, että pysäytyksen aikana tehdasalueella mitataan kohonneita hiilivetypitoisuuksia. Nämä pitoisuudet ovat kuitenkin paikallisia ja haihtuvat nopeasti ilmaan, eivätkä ne näin ollen ole terveydelle vaarallisia tehdasalueen ulkopuolella”, kertoo petrokemiantuotantojen päällikkö Marjo Äijälä.

Borealis pahoittelee mahdollista aiheuttamaansa hajuhaittaa ja odottaa tilanteen normalisoituvan heti alkuviikon aikana.

Lisätietoja tarvittaessa antaa Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtaja, toimipaikkapäällikkö ja muovituotantojen päällikkö Salla Roni-Poranen p. 050 3794 080, salla.roni-poranen@borealisgroup.com tai petrokemiantuotantojen päällikkö Marjo Äijälä, marjo.aijala@borealisgroup.com, p. 050 3794 174.