30 elokuu

Seisokki Borealiksella

20.9.2017 Borealiksen käyttöhyödykkeen höyrylinjan lämmitys voi aiheuttaa vesihöyryä Kilpilahden Rajatien alueella.

Tänään keskiviikkona 20.9.2017 lämmitetään Borealiksen muovitehtaiden käyttöhyödykkeen höyrylinjaa käyttöönottoa varten. Lämmitys alkaa noin klo 12.00 ja kestää myöhäiseen iltaan asti. Lämmitys voi aiheuttaa hieman meteliä sekä näkyvää vesihöyryä Kilpilahden Rajatien alueella.

Lisätietoja tarvittaessa antaa muovituotantojen päällikkö Salla Roni-Poranen, puh. 09-3949 3802.

 

Borealiksen noin kahdeksan viikkoa kestävä huoltoseisokki on alkanut.

Olefiinituotannon yksiköt on pysäytetty ja huolto- ja kunnossapitotyöt on aloitettu.

Muovitehtaiden pysäytykset alkoivat viikolla 34 ja LDPE-laitoksen seisokkityöt ovat meneillään. Maanantaina 28.8. sähkökatkon seurauksena pysähtyneet polyeteeni- ja polypropeenilaitokset valmistautuvat parhaillaan viikolla 36 alkavaan seisokkiin.  

Laitosten käynnistykset alkavat vaiheittain lauantaina 23.9.2017 ja kaikkien laitosten arvioidaan olevan normaalituotannossa lokakuun puolivälin jälkeen.

Borealis pahoittelee seisokkitöistä sekä laitosten käynnistyksistä naapurustolle koituvaa haittaa. Pyrimme minimoimaan ympäristöön näkyvät ja kuuluvat vaikutukset, mutta valitettavasti niiltä ei voida kokonaan välttyä. Seisokkitöiden aikana laitoksilta saattaa kuulua normaalia enemmän melua. Laitoksia käynnistettäessä turvasoihdut ovat normaalia suuremmat ja kovaäänisemmät. Lisäksi liikenne Kilpilahteen johtavilla teillä lisääntyy, koska seisokki työllistää päivittäin satoja ulkopuolisia henkilöitä.

Lisätietoja tarvittaessa antaa Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtaja, toimipaikkapäällikkö ja muovituotantojen päällikkö Salla Roni-Poranen p. 09 3949 3802 tai petrokemiantuotantojen päällikkö Marjo Äijälä p. 09 3949 3400.