4 toukokuu 2024

Vieläkö Nesteellä on oma palokunta?

Kyllä on. Nesteen pelastuspalvelu toimii tiiviissä yhteistyössä Itä-Uudenmaan ja Uudenmaan pelastusviranomaisten kanssa. Nesteen pelastuspalvelu huolehtii koko Kilpilahden teollisuusalueen pelastustoiminnasta ja ihmisten varoittamisesta mahdollisessa vaaratilanteessa teollisuusalueella.

Nesteen pelastuspalvelu työllistää noin nelisenkymmentä palomiestä, ja sitä tarvittaessa tukee jalostamon operaattoreista koottu noin 60 henkilön puolivakinainen pelastushenkilöstö.

Pelastuspalvelu on ympärivuorokautisessa 1 minuutin lähtövalmiudessa vuoden jokaisena päivänä.

Pelastuspalvelulla on valmiudet tulipalojen sammuttamiseen ja erilaisiin pelastustehtäviin (korkealta, suljetusta paikasta, vedestä jne.). Lisäksi pelastuspalvelulla on valmiudet muun muassa liikenneonnettomuuksien pelastustehtäviin, kemikaali- ja vaarallisten aineiden onnettomuuksien hoitamiseen, eläinten pelastustehtäviin sekä tulvien ja myrskyjen aiheuttamien vahinkojen torjuntaan.

Hälytyksiä pelastuspalvelulle tulee vuositasolla on noin 250. Määrä lisääntyy huoltoseisokkien aikana, koska myös henkilömäärä alueella kasvaa. Suurin osa tehtävistä on automaattisten paloilmoittimien hälytyksiä. Toiseksi eniten tehtäviä on ensivastetehtävien osalta, ja seuraavaksi eniten tulee pienempiä määriä teollisuusalueella tyypillisiä tehtäviä, kuten vuotoja, vahingontorjuntaa tai kaasuhälytyksiä.

Pelastuspalvelu vastaa myös muun muassa alkusammuttimien ja erilaisen apuvälineiden, kuten esimerkiksi paineilmahengityslaitteiden kunnosta. 

Kansainvälistä palomiesten päivää vietetään 4.5.