Neste Oyj

Neste Oyj

Neste tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen vastaiseen kamppailuun ja kiertotalouden vauhdittamiseen. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi.

Olemme sitoutuneet hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Aiomme myös prosessoida uusiutuvia ja kierrätysraaka-aineita kuten jätemuoveja öljynjalostuksen raaka-aineina.

Nesteellä on Suomessa yksi jalostamo

Nesteen jalostamolla Porvoossa työskentelee noin 1 150 henkilöä​, ja Porvoon tuotantolaitoksilla yhteensä n. 2200 henkilöä, kun mukaan lasketaan suunnittelu- ja tutkimustoiminta. Jalostamolla ​Porvoossa on yhteensä neljä tuotantolinjaa ja yli 40 tuotantoyksikköä, mukaan lukien kaksi NEXBTL-yksikköä, jotka tuottavat uusiutuvaa Neste MY dieseliä. Porvoon jalostamon tuotanto on pitkälle automatisoitua ja nykyaikaista – jalostamo on itse asiassa yksi tehokkaimmista ja monipuolisimmista jalostamoista Euroopassa.
Porvoossa raakaöljyn jalostuskapasiteetti on reilut 10 miljoonaa tonnia vuodessa eli 206 000 barrelia päivässä. Raakaöljyn lisäksi Porvooseen tuodaan myös muita syöttöaineita, joten kokonaistuotantokapasiteetti on yhteensä noin 13,5 miljoonaa tonnia vuodessa. Porvoon jalostamon tärkeimmät tuotteet ovat liikennepolttoaineet (diesel, bensiini), laivapolttoaineet ja perusöljy, yhteensä valmistuksessa on n. 150 tuotettta tai komponenttia.

Lue lisää Nesteen tuotannosta: www.neste.fi/konserni/tietoa-meista/tuotanto