Neste Oyj

Neste Oyj

Neste tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen vastaiseen kamppailuun ja kiertotalouden vauhdittamiseen. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi.

Olemme sitoutuneet hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Aiomme myös prosessoida uusiutuvia ja kierrätysraaka-aineita kuten jätemuoveja öljynjalostuksen raaka-aineina.

Nesteellä on Suomessa yksi jalostamo

Nesteen jalostamolla Porvoossa työskentelee noin 1 150 henkilöä​, ja Porvoon tuotantolaitoksilla yhteensä n. 2200 henkilöä, kun mukaan lasketaan suunnittelu- ja tutkimustoiminta. Jalostamolla ​Porvoossa on yhteensä neljä tuotantolinjaa ja yli 40 tuotantoyksikköä, mukaan lukien kaksi NEXBTL-yksikköä, jotka tuottavat uusiutuvaa Neste MY dieseliä. Porvoon jalostamon tuotanto on pitkälle automatisoitua ja nykyaikaista – jalostamo on itse asiassa yksi tehokkaimmista ja monipuolisimmista jalostamoista Euroopassa.
Porvoossa raakaöljyn jalostuskapasiteetti on reilut 10 miljoonaa tonnia vuodessa eli 206 000 barrelia päivässä. Raakaöljyn lisäksi Porvooseen tuodaan myös muita syöttöaineita, joten kokonaistuotantokapasiteetti on yhteensä noin 13,5 miljoonaa tonnia vuodessa. Porvoon jalostamon tärkeimmät tuotteet ovat liikennepolttoaineet (diesel, bensiini), laivapolttoaineet ja perusöljy, yhteensä valmistuksessa on n. 150 tuotetta tai komponenttia.

Lue lisää Nesteen tuotannosta: www.neste.fi/konserni/tietoa-meista/tuotanto

Käyntiosoite
Neste Oyj, Porvoon jalostamo

Keskuskonttori
Jalostamontie 36
06850 KULLOO

Postiosoite
PL 310
06101 PORVOO

Puhelinvaihde
010 458 11

Porvoon jalostamon vuoropäällikkö
050 458 2320

www.neste.com

Porvoon jalostamo Facebookissa

Kilpilahti ajo-ohjeet »

Kartta alueesta »