23 toukokuu 2022

#Ämpäristöteko 3.6.2022 – Tuo kotitalouden PE ja PP –muoviset jäykät muovituotteet kiertoon

Perjantaina 3.6.2022 järjestetään valtakunnallinen #Ämpäristöteko –tapahtuma. Suomalainen muoviteollisuus kumppaneineen edistää kiertotaloutta ottamalla vastaan ja toimittamalla kierrätykseen PE- ja PP-muovia olevat kovamuoviset tuotteet.

Borealis on tapahtumassa mukana ja järjestää keräyspisteen Kilpilahden alueelle, Muovintie 19 (Borealiksen keskuskonttorin parkkipaikka).  Keräyspisteeseen voi tuoda käytöstä poistettuja PE (polyeteeni) ja PP (polypropeeni) muovituotteita perjantaina 3.6.2022, klo 06.30 – 17.00 välisenä aikana.

Keräykseen käyvät muovituotteet, joissa on merkintä 02 (PE-HD), 04 (PE-LD) ja 05 (PP). Tuotteita voivat olla esimerkiksi: ämpärit, pulkat, lasten ammeet, kukkaruukut, kastelukannut, saavit, tyhjät vesikanisterit, eväs- ja muuttolaatikot, pakasterasiat tai muoviset puutarhakalusteet.

Metalli ja muuta materiaalia oleva osat on irrotettava esimerkiksi lapioista ja lumikolista. #Ämpäristöteko ei kerää pehmeitä tai muita muovilajeja olevia muovituotteita, kuten naruja, letkuja tai muovituotteita, joissa ei ole PP- tai PE-merkintää. Muovipakkaukset kuuluvat muovipakkauskeräykseen!

Lisätietoja voit kysyä Borealiksen ympäristöasiantuntijalta Anna-Maija Leinolta, puh. 050-3790222.

Tervetuloa tuomaan hyvin palvelleet polyeteeni ja polypropeeni muovituotteet kiertoon!

Lue lisää www.muovikuuluukiertoon.fi

www.plastics.fi/amparisto