10 syyskuu 2021

Kesän koneet talvisäilöön – kannattaa huolehtia, että viimeinen tankillinen on Neste PRO™ pienmoottoribensiiniä

Syksy lähestyy ja pian on ajankohtaista laittaa kaksi- tai nelitahtiset ruohonleikkurit, raivaussahat, perämoottorit, mopot, moottoripyörät  ja harrasteautot talviteloille. 

Kun moottoriajoneuvoja tai pienkoneita jätetään seisomaan pidemmäksi aikaa, kannattaa konetta käyttää viimeisen kerran ja täyttää tankki talveksi Neste PRO™  pienmoottoribensiinillä, jolla on monia etuja:

  • vältetään lakkakerrosten syntymistä kaasuttimeen ja muihinkin bensiinin kanssa kosketuksissa oleviin pintoihin
  • höyrynpaine ei muutu seisonnan aikana merkittävästi, joten laitteen käynnistys säilytyksen jälkeen onnistuu paremmin kuin autobensiinillä
  • pienmoottoribensiinissä ei ole bentseeniä, joka on karsinogeeninen yhdiste, eikä muitakaan aromaattisia yhdisteitä. Siksi pienmoottoribensiiniä ei luokitella myrkylliseksi ja tällöin esim. kanisterin tai tankin täyttö on vähemmän haitallista terveydelle.
  • pienmoottoreiden tankit eivät useinkaan ole kovin höyrytiiviitä, jolloin myös pienmoottoribensiinin alemmasta höyrynpaineesta on hyötyä, sillä ympäristöön leviävien höyryjen määrä on pienempi.

Toki Neste PRO™  pienmoottoribensiiniä kannattaa käyttää laitteissa myös arjessa, sillä pienmoottoreita käytetään usein olosuhteissa, joissa pakokaasut jäävät lähistölle. Esimerkiksi moottorisahan käyttö tavallisella bensiinillä tyynellä säällä voi jättää voimakkaan katkun ympäristöönsä. Myös vaatteisiin tarttuva haju jää vähäisemmäksi Neste PRO™  pienmoottoribensiinillä kuin tavallisella autobensiinillä.

Mittarimyynnissä Neste PRO™  pienmoottoribensiiniä on Nesteen Porvoon Asentajantien asemalla ja 5 tai 10 litran kannuissa kautta maan. 

https://www.neste.fi/pienkonebensiini