22 kesäkuu 2020

Borealiksella työskennellään kestävämmän tulevaisuuden puolesta

Borealiksen uusi strategia 2035 ja yhtiön tarkoituslauseke “Elämäntapamme edellyttää kehitystä – muutumme ja luomme uutta kestävämpää tulevaisuutta varten” ohjaavat Borealiksen toimintaa jatkossa.

Teksti: Heli Poikonen
Kuva: Borealis

 

Maapallon väkiluku kasvaa ja muovit ovat tärkeässä roolissa nykyisen elintasomme säilyttämisessä myös tulevaisuudessa. Se on kuitenkin tehtävä kestävästi, joka tarkoittaa sitä, että Borealiksella kiertotalous on jatkossa yhä merkittävämpi osa liiketoimintaa.

Myös Porvoon Borealiksella työskennellään aktiivisesti kestävämmän tulevaisuuden puolesta

Borealiksen kierrätysmuovista valmistamaa muoviraaka-ainetta

”Osallistumme erilaisiin muovien mekaaniseen ja kemialliseen kierrätykseen liittyviin tutkimuksiin ja selvitämme niihin liittyviä liiketoimintamahdollisuuksia. Työskentelemme myös uusiutuvien raaka-aineiden hankinnan eteen, joka mahdollistaa uusiutuvan muovin valmistamisen. Teemme yhteistyötä asiakkaidemme kanssa tuotteiden mahdollisimman hyvän kierrätettävyyden huomioimiseksi jo tuotteen suunnitteluvaiheessa. Lisäksi vähennämme omasta toiminnastamme syntyvien päästöjen ja jätteiden määrää systemaattisesti. Tällä hetkellä tutkimme esimerkiksi tuuli- ja aurinkovoiman käyttömahdollisuuksia energianlähteenä”, kertoo Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtaja Salla Roni-Poranen.