21 huhtikuu 2021

Porvoon kaupunki ja Neste tiedottavat säännöllisesti koronavirustilanteesta suurseisokin aikana

Porvoon kaupunki tiedottaa 21.4.2021

Porvoon kaupunki ja Neste tiedottavat aktiivisesti Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokin aikana työmaalla tehtävistä massatestauksista sekä mahdollisista koronavirustartunnoista ja joukkoaltistumisista. Koska Kilpilahti sijaitsee Porvoossa, Porvoon kaupunki koordinoi viranomaisena kokonaistilannetta ja viestintää.

Neste on tehnyt suurseisokille yksityiskohtaisen terveysturvallisuussuunnitelman, jossa määritellään laajamittaiset koronavarautumisen toimenpiteet tartuntojen ehkäisemiseksi seisokkityömaan aikana. Neste teettää muun muassa säännöllisiä massatestauksia suurseisokin aikana.

– Olemme lisäksi sopineet laajoista yhteistyökäytännöistä mahdollisten tartuntojen jäljittämisessä. Sekä Porvoon että Nesteen tavoitteena on, että tilanne pysyy rauhallisena ja hallinnassa, Porvoon sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen toteaa.

– Tiedostamme, että tässä koronatilanteessa Nesteen Porvoon jalostamon seisokkityömaa on iso, porvoolaisia kiinnostava asia. Tiedotamme kokonaistilanteesta ja tartuntamääristä jatkuvasti verkkosivuilla. Jos laajempia tartuntaketjuja tai altistumisia tapahtuu, niistä tiedotetaan erikseen, Porvoon kaupungin yhteys- ja viestintäjohtaja Aino-Marja Kontio korostaa.

Porvoon kaupungin verkkosivulla porvoo.fi/koronatartunnat-porvoossa julkaistaan päivittäin tartuntamäärät sekä Porvoossa että jalostamoalueella. Sivulla julkaistaan myös viikkokatsaus Porvoon koronatilanteesta sekä tietoa koronarokotusten edistymisestä.

Jalostamon tartuntaluvuista ilmoitetaan erikseen Porvoossa asuvien tai majoittuvien työntekijöiden tartunnat. Myös Neste julkaisee viikkotason tietoja jalostamon osalta kilpilahti.fi -verkkosivustolla.

–  Saamme massatestien tulokset päivittäin ja raportoimme niistä tahoillamme yhteneväisesti. Mahdollisten positiivisten tartuntojen tulokset ovat luonnollisesti aina edeltävän päivän aikana raportoituja tuloksia, Aino-Marja Kontio toteaa.

Massatestauksia on 29.3.2021 alkaen tehty yli 12 000 kappaletta.
– Tartuntoja on todettu noin neljäkymmentäviisi vajaan kuukauden aikana. Suurin osa positiivisista tuloksista on todettu ennakkotesteissä ennen Kilpilahden seisokkityömaalle saapumista, ja tartunnan saaneet on viranomaisten toimesta asetettu eristyksiin. Tämä osoittaa, että laadittu suunnitelma koronatartuntojen tavoittamiseksi on toimiva, Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki kestää noin 12 viikkoa. Sen aikana tehdään jalostamon määräaikaishuoltoon kuuluvia lakisääteisiä, jalostamon toiminnalle välttämättömiä tarkastuksia, huoltotöitä ja laitteistojen perusparannuksia. Jalostamon arvioidaan olevan käynnissä normaalisti kesäkuun loppuun mennessä.

Työmaalla työskentelee yhtäaikaisesti enintään noin 4 500 henkilöä. Seisokkitöihin osallistuu kevään aikana vaiheittain kaikkiaan noin 6 000 henkilöä, joista noin 2 000 on ulkomaalaisia.

–  Suurseisokki on merkittävä investointi Nesteen Porvoon jalostamon turvallisuuteen, käytettävyyteen ja kilpailukykyyn. Me Nesteellä olemme varautuneet yksityiskohtaisesti koronan tuomiin haasteisiin ja laatineet laajamittaiset koronavarautumisen toimenpiteet suurseisokin ajaksi. Olemme erittäin tyytyväisiä Nesteen ja Porvoon kaupungin tiiviiseen yhteistyöhön ja uskomme vahvasti, että yhteistyöllä onnistumme toteuttamaan suurseisokkimme turvallisesti, tuotantojohtaja Jori Sahlsten, Nesteen Porvoon jalostamolta sanoo.

Linkit verkkosivuille:
www.porvoo.fi/koronatartunnat-porvoossa

www.kilpilahti.fi

 

Lisätietoja:

sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen, Porvoon kaupunki, p. 040 676 1374, s-posti: ann-sofie.silvennoinen@porvoo.fi

yhteys- ja viestintäjohtaja Aino-Marja Kontio, Porvoon kaupunki, p. 040 354 9966, s-posti: aino-marja.kontio@porvoo.fi

tuotantojohtaja, Porvoon jalostamo, Neste, Jori Sahlsten, p. 050 458 3575, s-posti: jori.sahlsten@neste.com