29 huhtikuu 2021

Borealiksen fenoli ja aromaatit –yksikön seisokin koronatestauksista tiedotetaan säännöllisesti Porvoon kaupungin sivuilla

Borealiksen fenoli ja aromaatit –yksikön varsinaiset seisokkityöt alkoivat maanantaina 19.4.2021. Alueella työskentelee tällä hetkellä Borealiksen oman henkilöstön lisäksi noin 400 ulkopuolista seisokkityöntekijää päivittäin. Tähän mennessä on otettu yli 1200 koronatestiä, joiden kaikkien tulos on ollut negatiivinen.

Porvoon kaupunki tiedottaa yhteistyössä Borealiksen kanssa fenoli ja aromaatit –yksikön seisokin aikana työmaalla tehtävistä koronatestauksista sekä mahdollisista koronavirustartunnoista ja altistumisista. Koska Kilpilahti sijaitsee Porvoossa, Porvoon kaupunki koordinoi viranomaisena koronatilannetta ja –viestintää. Porvoon kaupungin verkkosivuilla porvoo.fi/koronatartunnat-porvoossa julkaistaan päivittäin Porvoon koronatilanteen lisäksi Borealiksen seisokkityömaan tilanne.

Borealiksen fenoli ja aromaatit -yksikön seisokin aikana tehdään erilaisia huolto- ja kunnossapitotöitä sekä investointeja. Seisokkitöihin osallistuu vaiheittain noin 1350 henkilöä, joista 300 on ulkomaalaista. Yhtäaikaisesti työmaalla on enintään noin 750 henkeä, joista noin 170 ulkomailta tullutta henkilöä.

Seisokki varten on tehty kattava koronavarautumissuunnitelma ja seisokin ajaksi sovituilla toimenpiteillä pyritään varmistamaan kaikille alueella toimiville terveellinen ja turvallinen työympäristö. Kaikilta seisokissa työskenteleviltä edellytetään negatiivista koronatestitulosta ja seisokkityöntekijöille tehdään säännöllisesti koronatestauksia. Tämän lisäksi koronahallintaa on mietitty tilojen, henkilöiden liikkumisen ja hygienian suhteen.

Borealis julkaisee kilpilahti.fi –sivustolla tilannekatsauksen fenoli ja aromaatit – yksikön seisokin etenemisestä noin joka toinen viikko.