17 toukokuu 2021

Borealiksen fenoli ja aromaatit –yksikön seisokissa on tehty 3929 koronatestiä

Borealiksen fenoli ja aromaatit –yksikön seisokkitöitä on tehty neljän viikon ajan. Seisokin aikana laitokselle tehdään erilaisia huolto- ja kunnossapitotöitä sekä investointeja. Huolto- ja kunnossapitotöihin kuuluu mm. prosessilaitteiden puhdistuksia ja määräaikaishuoltoja sekä painelaite- ja turvalaitejärjestelmien määräaikaishuoltoja. Investoinneilla uusitaan laitosten laitekantaa tehokkaammaksi ja turvallisemmaksi.

Kaikilta seisokissa työskenteleviltä edellytetään negatiivista koronatestitulosta ja seisokkityöntekijöille tehdään säännöllisesti koronatestauksia. Sunnuntaihin 16.5.2021 mennessä on tehty 3929 koronatestiä. Seisokkityömaan testien kautta on löydetty yksi positiivinen testitulos. Toinen seisokkityömaalla työskennelleen henkilön positiivinen testitulos löytyi, kun henkilö kävi vapaa-ajallaan testeissä omalla asuinpaikkakunnallaan. Viranomainen on tavoittanut altistuneet ja asettanut karanteeniin näistä kahdesta tapauksesta 13 henkilöä.

Porvoon kaupunki tiedottaa yhteistyössä Borealiksen kanssa fenoli ja aromaatit –yksikön seisokin aikana työmaalla tehtävistä koronatestauksista sekä mahdollisista koronavirustartunnoista ja altistumisista. Koska Kilpilahti sijaitsee Porvoossa, Porvoon kaupunki koordinoi viranomaisena koronatilannetta ja –viestintää. Porvoon kaupungin verkkosivuilla porvoo.fi/koronatartunnat-porvoossa julkaistaan päivittäin Porvoon koronatilanteen lisäksi Borealiksen seisokkityömaan tilanne.

Seisokkia varten on tehty kattava koronavarautumissuunnitelma ja seisokin ajaksi sovituilla toimenpiteillä pyritään varmistamaan kaikille alueella toimiville terveellinen ja turvallinen työympäristö.