18 toukokuu

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki edennyt viidennelle viikolle – rauhallinen tilanne koronan suhteen jatkuu

Nesteen Porvoon suurseisokin koronatilannekatsaus 18.5.2021

Nesteen Porvoon jalostamolla on käynnissä noin 12 viikkoa kestävä suurseisokki. Noin kaksi viikkoa kestäneiden prosessiyksiköiden pysäytysten jälkeen alkoivat varsinaiset seisokkityöt, jotka ovat nyt edenneet viidennelle viikolle. 

Tilanne jalostamolla koronan suhteen jatkuu rauhallisena. Korostamme edelleen aktiivisesti koronaohjeiden säntillisen noudattamisen tärkeyttä. Koronavarautumisen toimenpiteisiin kuuluvat muun muassa säännöllinen koronatestaus koko seisokin ajan, kasvomaskien käyttöpakko, turvavälien noudattaminen ja tarkka käsihygienia sekä ohjeiden noudattamisen tehokas valvonta.

Seisokissa työskenteleville henkilöille on tehty massatestauksia maaliskuun lopusta alkaen. Tähän mennessä testejä on tehty kaiken kaikkiaan lähes 43 000, viikkotasolla jopa 7 000 – 8 000 testiä. Positiivisia tapauksia on testaamisen alkamisesta ollut yhteensä 116, joista yli 20 on ns. vanhoja positiivisia eli henkilö on sairastanut viruksen aikaisemmin ja testi näyttää edelleen positiivista, vaikka henkilö ei ole enää tartuttava.


Kaikki tartunnan saaneet on ohjattu pois työmaalta ja heidät on määrätty viranomaisten toimesta eristykseen. Altistuneet henkilöt on tavoitettu ja heidät on määrätty karanteeniin viranomaisten toimesta. Tehokkaan jäljitystyön ja terveysviranomaisten kanssa tehtävän kattavan yhteistyön tuella olemme tunnistaneet mahdolliset altistumistapaukset nopeasti ja päässeet aloittamaan välittömät toimenpiteet tartuntaketjujen estämiseksi.

Porvoon kaupunki julkaisee päivittäin Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokin koronatilannetietoa osoitteessa porvoo.fi/koronatartunnat-porvoossa. Neste julkaisee kilpilahti.fi-sivustolla Porvoon suurseisokin koronatilannekatsauksen joka toinen viikko.

Lue lisää suurseisokista: www.kilpilahti.fi, yritykset, Neste