4 toukokuu 2021

Koronatilanne jatkuu maltillisena Nesteen Porvoon jalostamon kolmannella seisokkiviikolla

Nesteen Porvoon suurseisokin koronatilannekatsaus 4.5.2021

Nesteen Porvoon jalostamon noin 12 viikkoa kestävässä suurseisokissa on edetty kolmannelle seisokkiviikolle. Työmaalla työskentelee parhaillaan noin 3 700 nesteläistä ja urakoitsijaa.

Suurseisokin alun ennakko- ja massatestien jälkeen on siirrytty säännölliseen viikkotestaukseen eli jokainen Porvoon jalostamon seisokkityöntekijä testataan kerran viikossa. Kaiken kaikkiaan maaliskuun lopusta alkaen on suurseisokkiin liittyen tehty yli 29 000 koronatestiä.

Testitulosten perusteella tartuntatilanne jatkuu maltillisena. Positiivisista tapauksista noin 20 tapausta on ns. vanhoja positiivisia eli henkilö on sairastanut viruksen aikaisemmin ja testi näyttää edelleen positiivista, vaikka henkilö ei ole enää tartuttava. Kaikki tartunnan saaneet on ohjattu pois työmaalta ja heidät on määrätty viranomaisten toimesta eristykseen. Altistuneet henkilöt on tavoitettu, ja heidät on määrätty karanteeniin viranomaisten toimesta.

Porvoon kaupunki julkaisee päivittäin Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokin koronatilannetietoa osoitteessa porvoo.fi/koronatartunnat-porvoossa.